PRODUKTY LIOFILIZOWANE

( ilość produktów: 69 )

Jedzenie liofilizowane może być ciekawą alternatywą dla tradycyjnych posiłków. Proces liofilizacji produktów spożywczych znany jest od dawna – taka żywność służy często do robienia zapasów, jest spożywana przez wojsko, a nawet kosmonautów. Liofilizacja polega na pozbyciu się z żywności wody, przy jednoczesnym zachowaniu większości wartości odżywczych produktów spożywczych.

W Bonovita dostępny jest bogaty asortyment jedzenia liofilizowanego, które jednocześnie posiada naturalny skład, przez co może być spożywane przez osoby, które stosują zdrową i zrównoważoną dietę. Koniecznie sprawdź, jakie produkty liofilizowane posiadamy w naszym sklepie i znajdź wpasowujące się w Twoje potrzeby żywieniowe smaczne dania oraz przekąski!

Jedzenie liofilizowane – nasza bogata oferta

W Bonovita posiadamy dwie grupy żywności liofilizowanej – są to owoce i warzywa oraz gotowe dania. Liofilizacja owoców i warzyw sprawia, że stanowią one szybką oraz wartościową przekąskę, która nie wymaga zwykle dodatkowego przetwarzania. Mogą być one dodatkiem do innych potraw, stanowiąc składnik deserów, koktajli czy obiadów. Wybór jest naprawdę spory! Malina, banan, żurawina, szpinak czy jarmuż – to tylko kilka przykładów owoców i warzyw po liofilizacji, które są zdrowe oraz dostarczające najlepszych składników odżywczych.

Z kolei dania liofilizowane to bogactwo pomysłów na szybki i wartościowy posiłek, który wystarczy zalać wodą. Wśród naszych propozycji znajdziesz dania tradycyjne, które zawierają wartościowe mięso liofilizowane. Nie brak też dań wegańskich czy wegetariańskich. Jednym zdaniem, niezależnie od diety, każdy może zdecydować się na jedzenie liofilizowane!

Jakie zalety ma jedzenie liofilizowane?

Jedzenie liofilizowane cechuje się naturalnym, zdrowym składem oraz wspaniałym smakiem. Jednak sięganie po tego typu żywność ma znacznie więcej zalet! Przede wszystkim żywność liofilizowana jest niezwykle lekka i nie zajmuje wiele miejsca. Dlatego można zabrać ją nawet w najbardziej wymagającą podróż.

Tego typu jedzenie posiada też bardzo długą datę ważności, a przy tym nie wymaga specjalnych warunków przechowywania. Łatwość magazynowania dania liofilizowanego to kolejna zaleta żywności po liofilizacji. Jedzenie to szczególnie sprawdza się w przypadku podróżników czy sportowców. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby delektować się ich pełnią smaku również w pracy czy domowym zaciszu!

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel