MIODY

( ilość produktów: 26 )

Miody to niezwykle wartościowe produkty spożywcze, które posiadają właściwości lecznicze. Warto włączyć je do swojej zdrowej i zbilansowanej diety. Niestety, sklepowe miody nie zawsze mają dobry skład. Niewiele też łączy je z naturalnym miodem. Dlatego wybieraj miód tylko ze sprawdzonych źródeł. Dokładnie sprawdzaj ich rodzaj i skład. Postaw na czysty, ekologiczny miód z naszej oferty. Ucieszy Cię jego wyjątkowy smaki i niezwykłe właściwości!

Miód naturalny – słodkie zdrowie

W Bonovita oferujemy wyłącznie najlepszej jakości miody, które pochodzą ze sprawdzonych pasiek. Wszystkie mają naturalny skład bez sztucznych dodatków, słodzików i ulepszaczy. Do wyboru masz rodzaje miodów, które dostosujesz do swoich potrzeb żywieniowych i preferencji smakowych. Wśród nich znajdziesz: miód: wielokwiatowy, lipowy, akacjowy, rzepakowy czy z kwiatów pomarańczy. To tylko kilka możliwości, bo rodzajów miodu jest znacznie więcej! Wybierając prawdziwe miody z najlepszych pasiek, masz pewność, że dostarczasz organizmowi składniki odżywcze, których moc pochodzi prosto z natury.

Rodzaje miodu i ich zastosowanie

Prawdziwy, ekologiczny miód, nie tylko ma wyśmienity smak, ale też prozdrowotne właściwości. Jedząc miód, dostarczasz organizmowi substancji działających antybakteryjnie. Spożywanie miodu korzystnie wpływa na funkcjonowanie serca i ciśnienie tętnicze. Jest też źródłem witamin i minerałów. A także sprawdza się podczas przeziębienia i częstych infekcji. Zdrowotnych właściwości miodu można znaleźć więcej. Konkretne rodzaje miodu działają leczniczo w różnym zakresie. Warto zapoznać się z nimi przed wyborem odpowiedniego słoika.

  • Miód lipowy – ma dobroczynny wpływ na układ nerwowy, funkcjonowanie serca i układu krążeniowego.
  • Miód akacjowy – sprawdza się przy problemach z nerkami i układem moczowym. Jest skuteczny także na przeziębienia.
  • Miód wielokwiatowy – wzmacnia organizm i łagodzi stany alergiczne układu oddechowego. Szczególnie poleca się go przy przeziębieniu lub grypie.
  • Miód rzepakowy – ma właściwości odtruwające. Poleca się go przy stanach zapalnych wątroby i przewodu pokarmowego. Wzmacnia serce i naczynia wieńcowe.
  • Miód wrzosowy – wzmacnia odporność organizmu, przeciwdziała zakażeniom, łagodzi stan zapalny jelit i zmniejsza dolegliwości podczas biegunki.

Miód możesz jeść na wiele różnych sposobów. Na kanapkach, w deserach, a nawet pić w herbacie. Tak wiele możliwości i duża dawka zdrowia – skusisz się?

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel