CUKRY, SŁODZIKI

( ilość produktów: 21 )

Biały cukier nie jest dobrym pomysłem, jeśli zależy Ci na zdrowej, zrównoważonej diecie. Co, jednak gdy przepadasz za słodkościami? A może nie wyobrażasz sobie aromatycznej kawy lub herbaty bez dodatku cukru? Rozwiązaniem są zdrowe słodziki, które dodadzą słodkiego smaku, a przy tym nie wpłyną negatywnie na organizm. W Bonovita znajdziesz naturalne słodziki i zdrowy cukier – wybierz produkt, który będzie najlepiej odpowiadać Twoim potrzebom!

Naturalne cukry i słodziki – nasza oferta

W asortymencie naszego sklepu dostępne są liczne zamienniki dla białego cukru. Jednym z popularnych słodzików jest ksylitol, pozyskiwany jest z brzozy. Cukier brzozowy ma dwa razy mniej kalorii niż zwykły cukier, dlatego jest dla niego dobrą alternatywą. Inną możliwością jest naturalny słodzik erytrytol, cechujący się niezwykle niską kalorycznością.

W Bonovita dostępne są również zdrowsze alternatywy dla zwykłego cukru, takie jak cukier trzcinowy czy ekologiczny cukier z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Wszystkie oferowane przez nas słodziki i cukry to produkty naturalne, w których nie ma sztucznych substancji słodzących. Możesz więc z powodzeniem włączyć je do swojej diety, nie martwiąc się o swoje zdrowie i bezpieczeństwo. Pozwól sobie na odrobinę słodkości w zdrowym wydaniu!

Czym zastąpić biały cukier?

Wybór produktów zastępujących tradycyjny cukier jest spory – to, który produkt sprawdzi się najlepiej, zależy od charakteru diety, indywidualnych potrzeb żywieniowych, preferencji smakowych czy nawet rodzaju serwowanych napojów i dań. Dla osób, które chcą uniknąć dodatkowych kalorii w diecie, najlepszym rozwiązaniem będzie erytrytol. Z kolei osoby poszukujące zdrowszej alternatywy dla cukru, bez względu na kaloryczność, powinny zdecydować się na cukier trzcinowy lub kokosowy.

Złotym środkiem okazać może się jednak ksylitol. Zastanawiając się, czy cukier brzozowy jest zdrowy, warto zwrócić uwagę na jego wartość energetyczną oraz indeks glikemiczny. W porównaniu do zwykłego cukru ksylitol nie tylko zawiera dwa razy mniej kalorii, ale posiada też bardzo niski indeks glikemiczny. Oznacza to, że cukier brzozowy utrzymuje niski poziom insuliny i sprawdzi się nawet w dietach diabetyków. Ponadto, ksylitol nie tylko nie szkodzi zębom, ale ma na nie dobry wpływ, chroniąc je przed powstawaniem próchnicy (często jest składnikiem zdrowych past do zębów). Bez wątpienia jest to więc zdrowy zamiennik dla zwykłego, białego cukru.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel