Owsianka z masłem migdałowym

2019-02-01
Owsianka z masłem migdałowymNie zapominajmy rano o śniadaniu - nasza propozycja to owsianka z masłem migdałowym.

Porcja dla dwóch osób.

Składniki:

90g płatków owsianych
1 szklanka mleka migdałowego
1 banan
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżka masła migdałowego
1 łyżeczka cukru kokosowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
400 ml wody


Dodatki:

1-2 łyżki płatków migdałowych
1 łyżka nasion chia
1 łyżka nasion konopi
1/2 banan pokrojony w plasterki
kilka borówek

 

Przygotowanie:

Do garnka wsypujemy płatki owsiane, zalewamy je mlekiem migdałowym i wodą. Dodajemy ekstrakt waniliowy. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu koło 10 minut, cały czas mieszając.
Po czym dodajemy masło migdałowe i gotujemy jeszcze 3-4 minuty.
Po zdjęciu z ognia przekładamy owsiankę przekładamy do blendera dodajemy banana, olej kokosowy, cukier i wszystko miksujemy na gładka masę.

Owsiankę przekładamy do dwóch miseczek dodajemy plasterki banana, posypujemy borówkami, płatkami migdałowymi, nasionami chia i konopi.

Smacznego!!  :)


Polecane przez nas produkty odpowiednie do przepisu:

Płatki owsiane bezglutenowe jumbo Szałwia hiszpanska "Chia" nasiona BIO
Pokaż więcej wpisów z Luty 2019
  • facebook
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel