Owsianka z masłem migdałowym
2019-02-01

Porcja dla dwóch osób.
Składniki:
1 szklanka mleka migdałowego
1 banan
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżka masła migdałowego
1 łyżeczka cukru kokosowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
400 ml wody
Dodatki:
1-2 łyżki płatków migdałowych1 łyżka nasion chia
1 łyżka nasion konopi
1/2 banan pokrojony w plasterki
kilka borówek
Przygotowanie:
Do garnka wsypujemy płatki owsiane, zalewamy je mlekiem migdałowym i wodą. Dodajemy ekstrakt waniliowy. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu koło 10 minut, cały czas mieszając.
Po czym dodajemy masło migdałowe i gotujemy jeszcze 3-4 minuty.
Po zdjęciu z ognia przekładamy owsiankę przekładamy do blendera dodajemy banana, olej kokosowy, cukier i wszystko miksujemy na gładka masę.
Owsiankę przekładamy do dwóch miseczek dodajemy plasterki banana, posypujemy borówkami, płatkami migdałowymi, nasionami chia i konopi.
Smacznego!! :)
Polecane przez nas produkty odpowiednie do przepisu:
Płatki owsiane bezglutenowe jumbo Szałwia hiszpanska "Chia" nasiona BIO
Pokaż więcej wpisów z
Luty 2019