Naleśniki na niespieszne śniadanie w sobotni poranek
2020-07-17

Składniki:
• 1,5 szklanki mąki bezglutenowej, np. owsianej,
• 3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia,
• 0,5 łyżeczki soli,
• 1 łyżeczka cukru (jeśli ktoś lubi bardziej słodkie to więcej),
• 1,25 szklanki mleka,
• 1 jajko,
• 3 łyżki roztopionego masła.
Przygotowanie:
Łączymy wszystkie sypkie składniki: mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia
Dolewamy mleko i rozpuszczone masła, wbijamy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Mieszamy tak, aby nie było grudek.
Rozgrzewamy patelnie i smażymy na średnim ogniu. Mogą być grubsze, lub cieńsze – jak kto lubi
Podajemy ze świeżymi owocami, dżemem lub/i bitą śmietaną.
Smacznego!! :)
Pokaż więcej wpisów z
Lipiec 2020