Chipsy z dyni

2019-10-11
Chipsy z dyni

Składniki:

1 dynia hokkaido, lub inna, jaką lubicie.
2 łyżki oliwy z oliwek
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu
1 łyżka ziół prowansalskich


Przygotowanie:

Usuwamy pestki z dyni i kroimy ją na plasterki.
Im grubsze będą plasterki tym dłużej będą się piekły.

Blachę do pieczenia wykładamy papierem, układamy na nim plastry dyni.
Posypujemy solą, pieprzem, przyprawą prowansalską.

Pieczemy przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do 120*C.
Po ostudzeniu można jeść.

Smacznego!
Pokaż więcej wpisów z Październik 2019
  • facebook
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel